top of page

Raziskovalnice

Raziskovalnice-final-4 (1).png

Samopodoba je naša predstava o tem, kaj in kdo smo. Predstavlja posameznikovo celovito doživljanje samega sebe (misli, občutke, predstave o sebi in svojem telesu, sposobnosti, lastnosti, uspehe, neuspehe…) in tvori množico odnosov do sebe. Včasih se ti odnosi vzpostavijo na ravni izven našega zavedanja, kar nam lahko onemogoča dober stik sabo in z drugimi ljudmi. Začne se razvijati že v zgodnjem otroštvu in je proces, ki se spreminja.

Namen srečanj je ozaveščanje lastnih predstav o sebi, tega, kako delujemo v svetu in v odnosu do drugih, katerih prepričanj o sebi se zavedamo ter odkrivanju tistih, ki se jih še ne.

Namen je tudi raziskati, kako doživljam svoj duševni, vedenjski in telesni vidik. Krepitev dobre samopodobe se lahko začne šele, ko začnemo spoznavati, kaj si zares mislimo o sebi in kako se doživljamo. S pomočjo kreativnosti, skupinske dinamike in izkustvenih vaj bomo raziskovali sebe in s tem ustvarjali boljši kontakt s sabo.

Cilj je priti v stik z različnimi vidiki sebe in prepričanji ter skozi spoznavanje različnih načinov spodbujati raziskovanje samih sebe tudi po koncu delavnice.

 

Skozi skupinski proces in izkustvene vaje je namera delavnice tudi priti tudi v stik z deli, ki nam morda niso najbolj prijetni, pa so vselej del nas. Skozi delavnico želiva na ta način podpreti celostni pogled nase in tako bolj polno doživljanje sebe.

ana in špela raziskovalnice.jpg

Špela Vončina Gajšek

Ba pth,

Specializantka geštalt psihoterapije pod supervizijo

spela0gajsek@gmail.com

Ana Pekolj

BA pth,

Specializantka geštalt psihoterapije pod supervizijo

ana.pekolj@gmail.com

bottom of page